Πόνος στα πόδια από ορθοστασία και η αντιμετώπιση του

«Πόνος στα πόδια από ορθοστασία και η αντιμετώπισή του», ένα θέμα που απασχολεί κάθε άνθρωπο που βιώνει μια ενεργή καθημερινότητα. Όλοι όσοι χρειάζεται να βρισκόμαστε όρθιοι για αρκετές ώρες την ημέρα λόγω του επαγγέλματός μας, βιώνουμε καθημερινά έντονη κούραση και πόνους στα πόδια, αλλά και σε ολόκληρο το σώμα μας. Πως όμως μπορούμε να προστατευτούμε αποτελεσματικά από τους πόνους και τις επιπτώσεις της ορθοστασίας;

Ορθοστασία: Πόνος στα πόδια και όλες οι επιπτώσεις στην υγεία μας

Σε κάθε περίπτωση, οι επιπτώσεις της ορθοστασίας σχετίζονται με τις ώρες στις οποίες εκθέτουμε τους εαυτούς μας σε αυτή. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, πέντε ώρες την ημέρα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα κάτω άκρα, καθώς προκαλούν έντονη μυϊκή κόπωση. Φυσικά, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, η ορθοστασία αυξάνει τον κίνδυνο για πόνο στην πλάτη και άλλες μυοσκελετικές διαταραχές.

Πόνος στα πόδια από ορθοστασία: 6+1 tips για την αντιμετώπισή της

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας, έτσι ώστε να μειώσουμε τις επιπτώσεις της ορθοστασίας και τον πόνο στα πόδια. Γι’ αυτό, οι ειδικοί της MEDICA FEET σας συμβουλεύουν: 

  • Μη μένετε στατικά όρθιοι σε μία μόνο θέση

Ακόμα και αν η δουλειά σας απαιτεί ορθοστασία για ώρες, προσπαθήστε να μη μένετε στην ίδια θέση για πολλή ώρα. Προσπαθήστε να κάνετε τακτικά μερικά βήματα, αλλάζοντας όσο γίνεται τη θέση σας. Έτσι, το αίμα θα κυκλοφορήσει καλύτερα στα πόδια.

  • Κάντε διατάσεις αρκετές φορές μέσα στη ημέρα

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι, είτε στο γραφείο, είναι σημαντικό να διαθέτετε λίγα λεπτά κάθε ώρα για να κάνετε διατάσεις για τα πόδια. Αυτές, θα συμβάλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του πόνου που νιώθετε, ειδικά κατά το τέλος της ημέρας.

  • Βάλτε τα ποδόλουτρα στην καθημερινότητά σας

Ένα καθημερινό ποδόλουτρο με χλιαρό νερό σε συνδυασμό με άλατα μπορεί να μειώσει τους μυϊκούς πόνους στα πόδια. Επιπλέον, εμποδίζει την ξηρότητα και τη σκλήρυνση του δέρματος.

  • Κάντε μασάζ στα πόδια σας

Το συστηματικό μασάζ μπορεί να αποδειχθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφιστείτε από τον καθημερινό πόνο στα πόδια. Απελευθερώνει την πίεση από το πόδι, ενώ παράλληλα τονώνει τη ροή του αίματος.

  • Χάστε περιττά κιλά

Η απώλεια του περιττού βάρους μπορεί να γίνει σημαντικός σας σύμμαχος στην αντιμετώπιση του πόνου από ορθοστασία. Η μείωση του βάρους που δέχονται τα πόδια σας θα σας χαρίσει ευεξία, μειώνοντας σημαντικά τους πόνους.

  • Αποφύγετε τη χρήση ακατάλληλων υποδημάτων

Η επιλογή των υποδημάτων είναι μια από τις κυριότερες αιτίες του πόνου στα πόδια. Ακατάλληλα παπούτσια όπως τα τακούνια ή τα παπούτσια σε λάθος νούμερο μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και μόνιμες βλάβες για το πέλμα, το μετατάρσιο, τις γάμπες, τη μέση και την πλάτη.

  • Εξοπλίστε τα παπούτσια σας με εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους

Η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να μειώσετε τον πόνο που νιώθουν τα πόδια. Τα ιδανικά παπούτσια για ορθοστασία δεν είναι άλλα από τα ανατομικά παπούτσια ή τα παπούτσια που εξοπλίζονται με εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους.

Εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι:

Η καλύτερη λύση για τον πόνο στα πόδια από ορθοστασία Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση του πόνου στα πόδια από ορθοστασία είναι η χρήση εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων. Η κατασκευή τους πραγματοποιείται με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης του πελματογραφήματος, η οποία εντοπίζει τα ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα του κάθε πέλματος. Έτσι, εξασφαλίζουν ακρίβεια εκατοστού που ανταποκρίνεται άριστα στις ανάγκες του κάθε σας πέλματος. Ταιριάζουν δε σε όλα τα παπούτσια με αποσπώμενο πάτο, μετατρέποντάς τα στα καλύτερα ανατομικά που φορέσατε ποτέ.

Πηγή: Medica Feet